Documentaire ‘HiPotential’

Door op januari 14, 2016

Logo lettertype Hollandse Bodem purple yellow-01

Heeft uw bedrijf een tekort aan Talenten en wilt u uw bedrijf ook presenteren aan de HiPotentials?

HiPotential is een documentaire-serie, die als doel heeft jonge High Potentials naar de regio NHN (terug) te halen.

Dit doen we door maandelijkse afleveringen, een pakket teasers en achtergrondinformatie middels een Digitaal Magazine en platform te verzenden naar alle MBO+, HBO en Universitaire opleidingen in heel Nederland en bovendien naar alle middelbare scholen in Noord-Holland Noord.

Verder worden de teasers en afleveringen verspreid via een eigen YouTube-kanaal en alle voor de doelgroep relevante social media kanalen. Op deze manier komen we zoveel mogelijk onder de aandacht bij de doelgroep.

Om de documentaire-reeks te blijven toetsen, hebben wij een klankbordgroep opgericht. Daarin zitten ook jonge mensen die tot de doelgroep behoren. Zij kijken mee en geven feedback.

Iedere aflevering duurt ongeveer 8 minuten, bestaande uit een intro en 6 successtories van High Potentials uit 3 bedrijven, gescheiden door bumpers. De  successtories zijn ook weer ieder apart vindbaar a.d.h.v. zoektermen en kunnen dus ook los van elkaar bekeken worden.

In het Instant Magazine, dat we maandelijks ter begeleiding van iedere nieuwe aflevering naar de scholen en opleidingen sturen plaatsten we meer achtergrondinformatie over de bedrijven, facts & figures dus, informatie en relevant nieuws over belangrijke zaken voor High Potentials als innovatie en duurzaamheid in de regio, en een kennismaking met de High Potentials uit de aflevering. 

We belichten op professionele wijze in iedere aflevering 3 bedrijven, uit 3 verschillende branches. Bedrijven die groeien, die een tekort hebben aan jonge High Potentials. Bedrijven waar we als NHN trots op zijn.

Uit ieder bedrijf worden 2 High Potentials gekozen, die er op het moment van opnamen werken en die als ambassadeurs van hun bedrijf antwoord geven op de 4 themavragen.

Daarnaast filmen we de 6 talenten in het bedrijf waar ze werken en waar ze iets vertellen over hun persoonlijke werksituatie.

Naast de hoofdaflevering wordt van ieder bedrijf een teaser gemaakt van 30 seconden. Beelden van projecten en producten van het bedrijf, waaronder muziek gemonteerd wordt en waar overheen informatie gegeven wordt en vooral de nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van het werken binnen dit bedrijf getriggerd wordt.

Deze teasers linken ook weer naar de volledige aflevering en kunnen door de bedrijven zelf weer als informatie op hun website geplaatst worden.

Neem hier een kijkje bij de reeds geproduceerde filmpjes