Wat weet u van psychiatrische klachten?

Door op mei 22, 2017

Op het 24 hectare grote Landgoed Willibrordus in Heiloo valt veel te beleven.

Een op de vier Nederlanders heeft in zijn/haar leven of omgeving te maken met geestelijke gezondheidsproblemen. Toch stuiten mensen met psychische of psychiatrische problemen vaak op onbegrip. Ziekteverzuim door psychiatrische klachten komt veel voor. Er bestaan mythes, vooroordelen en taboes, we noemen dat beeldvorming. Psychiatrische klachten kunnen goed behandeld worden is nog onvoldoende bekend. GGZ-NHN en de stichting de Buitenkans willen beeldvorming over de geestelijke gezondheidszorg beïnvloeden.

Een bedrijfsuitje naar Landgoed Willibrordus biedt u en uw medewerkers vele mogelijkheden om een ander beeld over de psychiatrie te krijgen. Dat kan door deel te nemen aan een expeditie over het landgoed eventueel in combinatie met een bezoek aan kaasmakerij Zuivels, theeschenkerij de Buitenkans, het rijksmonument Willibrordus Business Centrum, de Cultuurkoepel en de Verhalenkamer Willibrordus. Wist u dat in het rijksmonument 110 bedrijven (WBC) zijn gevestigd?
Met name de Verhalenkamer Willibrordus heeft een spilfunctie op het landgoed. Vanuit de Verhalenkamer starten de expedities. De Verhalenkamer voert haar bezoekers langs de vele verhalen over het verleden en heden van de psychiatrie. Er is specifieke aandacht voor de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie. Tevens is er een VVV agentschap gevestigd.

De Verhalenkamer draagt op een positieve en educatieve manier aan de stigmatisering van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Een expeditie kan gecombineerd worden met een bezoek aan het Toverlantaarn museum, archeologie museum Baduhenna, kaasmakerij Zuivels. Groepen van minimaal 6 maximaal 50 deelnemers worden door gidsen (vrijwilligers) begeleid. Afhankelijk van het programma dat is gekozen duurt een bezoek minimaal 2 uur maximaal een dagdeel.

Verdere informatie: info@verhalenkamerwillibrordusheiloo.nl of 06-22795336