29 november: de Finale Avond

Donderdag 29 november zal in de Cultuurkoepel in Heiloo de grote eindfinale plaatsvinden. De 12 overgebleven finalisten mogen dan het laatste onderdeel presenteren aan de jury en ruim 500 aanwezige ondernemers: de Finale Pitch.

Om op dat punt aan te komen, hebben we nog een weg af te leggen. 15 september, als alle bedrijven, die aangegeven hebben dit jaar kans te willen maken op een van de Awards, compleet zijn, gaat de lijst naar de 10 juryleden.
Deze juryleden zullen aan de hand van deze lijst en de informatie daarop, die door de deelnemers verstrekt is bij de inschrijving, een longlist samenstellen van 10 bedrijven per Award.
Deze bedrijven worden in de daarop volgende weken grondig onderzocht door de juryleden. Ieder jurylid zal onderzoek doen op zijn/haar eigen vakgebied. Zo wordt er gekeken hoe het bedrijf in de media komt, hoe het personeelsbeleid is, worden de jaarcijfers doorgenomen en nog veel meer.
De uitkomsten hiervoor worden weer gezamenlijk door de jury besproken en hieruit komt op 1 oktober vervolgens een shortlist met daarop 12 finalisten: 3 finalisten over 4 categorie├źn.

Deze 12 finalisten krijgen op 2 oktober persoonlijk bericht van hun finaleplaats.
Wie niet tot de finale is doorgedrongen ontvangt automatisch 2 vrijkaarten voor de finale-avond, zodat zij de finalisten kunnen aanmoedigen en kunnen meegenieten van een heerlijke avond.

De finalisten krijgen op dat moment te horen wanneer de voltallige jury een bezoek zal brengen aan hun bedrijf. Deze bezoeken vinden plaats op maandag 5 en donderdag 15 november.
Iedere finalist heeft exact een uur tijd om zijn/haar bedrijf te presenteren aan de juryleden.
De jury zal daarbij letten op de 6 criteria, die ook bij de inschrijving al belangrijk waren: Duurzaamheid, vernieuwing, regiobinding, ondernemersrisico, concurrentiepositie en inspiratie. Daarnaast wordt natuurlijk gelet op de ontvangst en presentatie.
De punten die hiervoor worden uitgedeeld worden verzameld en meegenomen naar de finale.

Voordat de finalisten echter het podium opgaan, worden zijn getraind door Michael van Leijen van het Ambitiehuis.
Aan het einde van deze trainingsdag is er nog een gezellige borrel, zodat juryleden en kandidaten elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten.

En dan op naar de finaledag. In de middag is er een generale repetitie voor de finalisten, uiteraard begeleid door Michael van Leijen.
Om 17.00 uur start er een VIP Diner, waar finalisten, juryleden, partners en hun relaties en speciale gasten plaats zullen nemen. 140 gasten zullen dit VIP Diner bijwonen.

Om 20 uur zullen zich nog ongeveer 350 gasten bij dit gezelschap aansluiten. Relaties van de finalisten, ondernemers uit de regio en andere genodigden zullen deze spannende avond willen bijwonen.

Rond 23 uur zijn de winnaars van de avond bekend en sluiten we af met een aangename borrel en genoeg ruimte om te netwerken en natuurlijk de winnaars te feliciteren.

Geen reactie's

Geef een reactie