sportcomplex-demeent-alkmaar-1
Beste relatie,

Graag nodigen we je uit voor de Inspiratiedag Energie & Duurzaamheid.
De Inspiratiedag Energie & Duurzaamheid zal plaatsvinden op donderdag 17 oktober 2019 in Sportcomplex De Meent Bauerfeind.
De Meent is een paradepaardje op het gebied van duurzaamheid voor de gemeente Alkmaar en de komende jaren gaan er diverse projecten in en om de Meent uitgevoerd worden om verdere verduurzaming door te voeren. Daarnaast is de speelse opzet van de Meent uitermate geschikt voor dit evenement.

Deze groots opgezette inspiratiedag Energie & Duurzaamheid is gratis toegankelijk voor alle ondernemers uit Noord-Holland en voor studenten, die een studie volgen, die aansluit op het Thema Energie & Duurzaamheid.

Het doel van deze dag is ondernemers en studenten te inspireren om mee te helpen aan de energietransitie en de sector Energie & Duurzaamheid in NHN beter in beeld te brengen in de regio.
Daar er een schreeuwend tekort is aan talenten in deze sector, slaan we ook een brug naar het onderwijs.

De inspiratiedag op 17 oktober bestaat uit een aantal onderdelen:
- Een beursvloer van 1500 m2 met exposanten uit alle thema's van de sector Energie & Duurzaamheid
- Een congres met inspirerende sessies met duurzame koplopers
- Een hackathon: een snelkookpan voor studenten MBO/HBO
- Diverse Clinics en seminars vanuit o.a. gemeente Alkmaar en bedrijfsleven
- Bekendmaking van de 12 finalisten van de NHN Business Awards 2019
- Inspirerende keynotesprekers

De Hackathon is een parallel programma binnen het event.
Dit zal bestaan uit 3 onderdelen:
- Een opdracht waarbij studenten een probleem op het gebied van Energie & Duurzaamheid in de regio mogen oplossen.
- Een college door jonge ondernemers uit de sector Energie & Duurzaamheid
- Exclusieve kennismaking met bedrijven uit de sector op de beursvloer
- Studenten zijn welkom om de dag samen met de ondernemers af te sluiten met de keynotespreker.

De Inspiratiedag duurt van 09.00 - 18.00 uur.20 koplopers op het gebied van duurzaamheid zullen je inspireren. We lichten er een paar uit:

Zo hebben we o.a. CEO John Kuipers te gast, die samen met oud-weerman Reinier van de Berg het bedrijf Pyroil heeft opgericht. PyrOil ziet het als haar missie om de wereld van de enorme berg afvalplastics te verlossen via een structurele en werkelijk duurzame oplossing. Dit doen ze door op industriële schaal plastics te verwerken in olie.

Windmolens zien we tegenwoordig overal in ons landschap en de zonneparken dienen zich in rap tempo aan. Maar hoe realiseren we deze zonneparken? Laten we ons landschap ontwerpen door mensen en bedrijven die vooral uit zijn op rendement? Of doen we het anders?Hoe zou Jeroen Everaert, de bedenker van het plafond van de Rotterdame Markthal, dit aanpakken. Hoe maak je van een zonnepark wat mensen afstoot eentje die juist mensen aantrekt?

Andries van Unen, CFO van Tocardo Tidal Power is gespecialiseerd in Getijdenstroom, een nog relatief nieuwe vorm van duurzame energieopwekking met een enorme potentie.
De stroming in zeewater, veroorzaakt door de verandering in het getij, zet getijdenturbines (‘onderwaterwindmolens’) aan het draaien en deze turbines zetten de draaiende beweging om in stroom.

Rijden op waterstof kan, dat bewijst het project in Wieringerwerf van HYGRO. CEO Hugo Groenemans komt vertellen hoe het Noord- Hollandse project Duwaal dat gaat bespoedigen. Vanaf 2019 gaan er honderd vuil- niswagens waterstofgas tanken, geproduceerd met een windmolen.

Zeewier staat aan de basis van een veelbelovende, groenblauwe sector; duurzaam, gezond en nieuw elan voor de Nederlandse economie. Zeewier biedt buitengewone kansen, zowel op land als in zee.Koen van Swan laat zien hoe we op de Noordzee goed bezig zijn met zeewier als duurzame vervanger voor veel sectoren kunnen inzetten.

Marcel Wester, CEO van GP Groot vertelt als spreker hoe GP Groot is uitgegroeid tot een modern en innovatief bedrijf dat cradle-to-cradle heeft omarmd en duurzaam ondernemen tot haar corebusiness heeft gemaakt. Onder de noemer ‘van afval naar grondstoffen en energie’ ontpopt GP Groot zich zo tot de grondstoffenleverancier van de toekomst. Ook als het gaat om de introductie van nieuwe, schonere brandstoffen, speelt GP Groot een rol. Binnenkort start de onderneming, onder de noemer NXT, een modern vormgegeven tankstation voor alternatieve brandstoffen zoals LNG, op bedrijventerrein de Boekelermeer in Alkmaar.

HHNK heeft een Waterinnovatiefonds (WIF) ingesteld om bedrijven te helpen bij de laatste stappen om innovaties op de markt te brengen. Het gaat hier om innovaties die de ontwikkelfase voorbij zijn en aanvullende financiering nodig hebben om tot uitvoering te komen. Daar waar banken terughoudend zijn, geeft HHNK met het WIF een antwoord om aanvullende financiering te verkrijgen om innovatieve projecten uit te voeren.

Deze en nog veel meer inspirerende koplopers zullen de dag tot een enorme belevenis maken.

De officiële opening van de dag zal om 10.00 uur gedaan worden door een aantal speciale gasten, waaronder Adnan Tekin, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland en Christian Braak, wethouder Duurzaamheid Alkmaar.Na aanmelding ontvang je van ons een mail om je voor de sprekers sessies, seminars en workshops in te schrijven. Deze wordt verzonden zodra het hele programma bekend is. Studenten worden via hun opleiding aangemeld.

Graag tot 17 oktober!

Wil je je bedrijf presenteren op de inspiratiebeurs? Neem dan contact met ons op info@nederlandse-zaken.nl

Hou onze website in de gaten voor meer informatie: www.energieenduurzaamheid.nl
PARTNERS:
10723_11185_1200_1200
JV5KAQuzaZ
TMG_logo_580px_MOTIF
logo-nederlandsezaken-114
1542212846622