Onze boeken

 

In de loop der jaren hebben wij met onze uitgeverij diverse boeken gemaakt voor gemeenten en
regio’s, zoals voor Alkmaar, Haarlem, Leiden, de Zaanstreek, het Amstelland, Haarlemmermeer,
Amsterdam, Groot Waterland, Hoorn-Enkhuizen-Medemblik en de HAL Regio.

 

Hieronder wat meer informatie over ons laatste boek. Kunnen we u helpen met een uitgave van uw gemeente, regio of bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op via info@nederlandse-zaken.nl 

 

NU…De Zaanstreek

De Zaanstreek is natuurlijk een prachtige streek in ontwikkeling. In 2005 maakten we er al een mooi boek over en dit jaar is het tijd om een splinternieuwe uitgave te maken: NU… De Zaanstreek zal in december 2019 het licht zien.

Topfotograaf Keesnan Dogger is samen met schrijvers en bekende Zaankanters Bas Husslage, Ellis van Atten en jong schrijftalent Fleur Grandiek bezig met alle verhalen op te tekenen en prachtige beelden te maken van alles wat de Zaanstreek mooi en interessant maakt. Veel Zaankanters werken mee aan de inhoud en de totstandkoming van dit boek, zodat het een boek van en voor de bewoners van de Zaanstreek wordt.

Meer weten? Mail of bel ons! info@nederlandse-zaken.nl of 072-7520063

 

NU…NHN: presentatie van een prachtig boek over Noord-Holland Noord

 

omslag

 

Noord-Holland Noord, een onbekende grootheid

NU…NHN presenteert met trots Noord-Holland Noord, een onbekende grootheid op velerlei gebied.

Dat behoeft uitleg. Ten eerste over de titel van dit boek. NHN, Noord-Holland-Noord: wat is
dat eigenlijk? Deze discussie is vaak gevoerd, ook tijdens onze eerste redactievergadering en tijdens interviews met ondernemers en anderen die verstand van zaken hebben.

 

zaanstreek

 

NHN, Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, Holland boven Amsterdam. Er bestaan nogal wat benamingen, maar ze beschrijven allemaal hetzelfde. Daarom hebben wij gekozen voor de eerste optie: Noord-Holland Noord. Met het Noordzeekanaal als de zuidelijke grens en de vuurtoren van Texel als de noordelijke. Aan drie zijden omringd door water, dat zowel beperkingen als onbegrensde mogelijkheden met zich brengt.

Nu we hier duidelijkheid over hebben gekregen, willen we nog een tweede (en laatste) punt aanroeren. NHN is een stille kracht. Zelfs mensen die er al hun leven lang wonen, kennen vaak maar een klein deel van de regio. Dat is jammer, want zoals we in dit boek zullen aantonen, heeft Noord-Holland Noord heel veel mooie kanten en ongelofelijk sterke punten.

 

waterland

 

Ons team is werkelijk overrompeld door de talloze initiatieven op economisch, sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak in deze regio. We zijn zeer onder de indruk geraakt van de ideeën, de energie, de inzet en de motivatie van de Noord-Hollanders boven ’t kanaal. En beseffen ons nu pas hoe rijk aan natuur NHN is.

We hopen, nee we weten zeker, dat de lezer ook overtuigd raakt. Zodat we snel kunnen spreken over de bekende grootheid op velerlei gebied.

Het boek NU…NHN bevat veel prachtige foto’s, gemaakt door topfotograaf Keesnan Dogger uit Alkmaar.
De teksten zijn geschreven door schrijvers uit de regio: Cock de Vries, Arno Ruitenbeek en Joris Brussel .

In samenwerking met o.a. de gemeenten in de regio, Regio van Hollandse Bodem en de Provincie Noord-Holland zijn alle belangrijke onderwerpen over de regio anno NU in dit boekwerk verzameld.

 

alkmaar

 

NU…NHN werd op 6 december 2016 feestelijk gepresenteerd in de nieuwe bestuurskamer van het AZ Stadion te Alkmaar. Het eerste exemplaar werd door gedeputeerde Jaap Bond overhandigd aan scheidend burgemeester van Heerhugowaard Han ter Heegde, dankzij wie dit boek dit jaar samengesteld is.

Het boekwerk ‘NU…NHN’ bevat 288 pagina’s, is voorzien van een harde kaft, formaat 25 x 25 cm, ingebonden en afgezet met kapitaallinten.

Het boek wordt verkocht via lokale boekhandels en via onze website: http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/nederlandse-zaken/

Boekhandel Stumpel (Hoorn, Heerhugowaard, Heemskerk, Krommenie, Medemblik, Wieringerwerf, Alkmaar)

Boekhandel Thomas (Bergen)

Bruna (Gedempte Gracht Zaandam, Wormerveer, Keizerstraat Den Helder)

Boekhandel Plukker (Schagen)

Van der Meulen’s Boekhandel (Alkmaar)

Bestel het boek NU…NHN

 

Heeft u hier ook interesse in? Neem dan contact met ons op via nh@nederlandse-zaken.nl of bel 06-20335943