Event: Holland Short Film Festival

Het Holland Short Film Festival is een internationaal filmfestival, dat de afgelopen 3 jaar in Bergen, Noord-Holland, werd gehouden. En met groot succes.. Een zeer bekend festival intussen in regio Alkmaar-Bergen-Schoorl. 

Reden voor ons om het Festival naar een hoger niveau te tillen. Dankzij het internationale succes van dit filmfestival heeft de organisatie besloten om dit festival vanaf 2024 voor de hele provincie Noord-Holland te organiseren.

Vanaf 2020 vond het Holland Film Festival vanuit Bergen plaats. Een breed filmevenement voor diverse doelgroepen. Naast de filmmakers die vanuit de hele wereld naar het festival komen richten we ons ook op filmliefhebbers en bezoekers die actief mee willen doen aan workshops en filmgerelateerde activiteiten.
Het festival biedt ook ruimte voor filmstudenten en jonge filmmakers (8-16). 

De ambitie is om organisch uit te groeien tot een bekend festival voor heel Noord-Holland. Door de grote spreiding van de locaties beperken we het aantal reisbewegingen en de drukte die festivals soms kunnen opleveren.

2024 editie

 

De 2024 editie zal plaatsvinden rondom Blue Monday, in januari 2024. 

Bleu Monday staat bekend als meest deprimerende dag van het jaar. Wij gaan deze donkere periode wat vrolijkheid geven.

 

Restaurants hebben de mogelijkheid om de dagen aan te geven, waarop ze willen deelnemen.

Daarbij gaat onze voorkeur uit naar vrijdag/zaterdag/zondag 12/13 en 14 januari en het weekend erna donderdag t/m zondag 19 t/m 21 januari. De keuze om ook een of meerdere doordeweekse dagen in te plannen staat open.


Op zaterdagavond 20 januari is de gala-avond met de bekendmaking van de winnende films. Op de laatste zondag worden alleen nog de winnende films gedraaid in de deelnemende restaurants.

 

Workshops en Beurs

Er is een samenwerking met het MediaCollege Amsterdam, waar de hele week workshops en een filmbeurs zullen plaatsvinden, waar (inter)nationale filmers, maar ook jongere filmmakers in de leeftijd van 8-16 jaar (YouTube, TikTok etc.) workshops kunnen volgen.


Event details

Datum:
12 January 2024
Tijd:
08:00 tot 23:00
Locatie:
Diverse locaties in Noord-Holland

Aanmelden:

Aanmelden en programma vind u op onze website

Aanmelden

Andere events:

Partners

NH