Event: Thema Event Diversiteit & Inclusie

Op zoek naar nieuwe medewerkers? Er staan nog ruim 1 miljoen werkzoekenden langs de zijlijn en dat in de huidige krappe arbeidsmarkt. Tijdens dit event maak je als ondernemer kennis met bedrijven, die Diversiteit & Inclusie ver hebben doorgevoerd in hun bedrijfsvoering.

Deze bedrijven delen hun ervaringen met de ondernemers over het thema. Welke valkuilen zijn zij tegengekomen? Welke positieve ervaringen hebben zij? Wat zouden zij ondernemers aanraden om zeker in hun bedrijf te doen om diversiteit & inclusie optimaal te integreren?

Deze 10 bedrijven zijn de halve finalisten van de NHN Business Awards voor de Thema Award Diversiteit & Inclusie. De halve finallisten worden 15 september online bekend gemaakt.

Naast deze korte presentaties is er een beursvloer, waar bedrijven in de sector Diversiteit & Inclusie directe gesprekken kunnen aangaan met aanwezige ondernemers.

Als afsluiter hebben we een zeer inspirerende keynotespreker: Rolf Schrama. Het verhaal van Paralympisch zeiler Rolf Schrama (1,25m) is geen standaard succesverhaal, maar een authentiek, kwetsbaar en humoristisch verhaal over thema’s als Mindset, Bepaal je eigen succes, D&I (diversiteit & inclusie). Omgaan met veranderingen, De kracht van de kleine stapjes en Denken in mogelijkheden.

In de pauze is er van alles te doen; netwerk op de beursvloer, haal interessante informatie op bij onze standhouders en neem een kijkje bij de demonstratie van paralympisch triatleet Margret Ijdema.

Het evenement start om 18.30 uur met een ontvangst met koffie/thee.

Om 19.00 uur start het programma. We sluiten om 22.30 uur af met een borrel met hapjes. 

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners:

Hoofdpartner: 

Olympia Groot Alkmaar

Partners:

Ontwikkelingsbedrijf NHN

Heliomare

WSP-NHN

Partner in Werk 

Standhouders:

Olympia Groot Alkmaar

Ontwikkelingsbedrijf NHN

Heliomare

WSP-NHN

Partner in Werk

Huis van het Werk

Horizon College

TG Lining

Horizon College

Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord Art.1

Werksaam Westfriesland

Studeren en Werken op Maat

De 5 partners plus de 10 halve finalisten geven allemaal 4 x een presentatie van 20 minuten in het programma. Hieronder een overzicht van waar zij het over gaan hebben:

Olympia Groot Alkmaar: Huidige arbeidsmarktkrapte werkt inclusie en diversiteit tegen

Krapte op de arbeidsmarkt lijkt de ideale situatie om andere doelgroepen te omarmen. De praktijk laat het tegenovergestelde zien. Hoe dat precies zit vertellen Olympianen Steven Gudde, directeur Impact & Arbeidsmarkt en Kenan Yurdakadim, ondernemer bij Olympia Groot Alkmaar. Beide nemen ze je mee in hun visie op diversiteit & inclusie: Kenan vanuit zijn achtergrond, zoon van een gastarbeidersgezin uit Turkije, en vanuit zijn inmiddels 22 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in regio Groot Alkmaar naar werk. Steven vanuit een persoonlijk verhaal en arbeidsmarktexpertise. De belangrijkste tip geven ze alvast weg: Inclusiever werven begint bij jezelf.

WSP-NHN:  Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie

Doe mee aan onze kennissessie op 25 september en ontdek alles over het krachtige Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie (BIA). Dit instrument biedt kosteloze ondersteuning aan werkgevers bij het creëren van een inclusieve werkomgeving. Het BIA onderzoekt mogelijke aanpassingen binnen uw bedrijf, waardoor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt ook kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Ontdek hoe eenvoudige en routinematige taken uit bestaande banen kunnen leiden tot mogelijkheden voor mensen met een arbeidsbeperking. Samen met Blosse, organisatie die opvang en onderwijs biedt aan kinderen en ruim 1.100 medewerkers heeft, vertellen wij hoe dit instrument in de praktijk werkt. Meld u nu aan en zet samen inclusiviteit op de kaart.

Partner in Werk: Vraagstukken

In de vele vraagstukken waarin we werkgevers begeleiden, zien we een aantal thema’s regelmatig terugkomen. We starten begin augustus met een campagne op Linkedin waarin we werkgevers oproepen om de vragen waar zij tegenaan lopen met ons te delen. Wij zullen deze in de aanloop naar het event online gaan behandelen. Tijdens het event zullen we in een presentatie de verdieping opzoeken op deze vraagstukken. Dit doen wij hopelijk via een Q&A met een werkgever waar we al langere tijd met veel plezier mee samenwerken.

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord: Sustainable Development Goals

Duurzaamheid, inclusie en verantwoord ondernemen, meer dan buzzwoorden. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord nodigt je van harte uit voor onze partnerpresentatie tijdens het themaevent diversiteit en inclusie. Samen met SDG Nederland nemen we je in 20 minuten mee in de Sustainable Development Goals (SDGs) en laten jou zien hoe je de SDGs in je business integreert. Leer, groei en draag bij aan een betere wereld. Mis het niet!

Heliomare Arbeidsintegratie – Jobcoaching

Bij Heliomare hebben wij als motto ‘Niemand aan de zijlijn, iedereen doet mee’. Vanuit deze gedachte ondersteunen wij werknemers in alle fasen van de re-integratie. In de workshop krijgt u een beeld van een jobcoachtraject. Hoe ziet dit er voor u en de werknemer met een arbeidsuitdaging uit? Aan de hand van voorbeelden bij een specifieke doelgroep ziet u hoe een maatwerk-traject het succes van re-integratie kan vergroten. 

 

Event details

Datum:
25 September 2023
Tijd:
18:30 tot 23:00
Locatie:
Horizon College Alkmaar

Aanmelden:

Meld u aan via de link

Aanmelden

Andere events:

Partners

NH