Winnaars van de NHN Business Awards 2018

12 prachtige Noord-Hollandse bedrijven van boven het Noordzeekanaal, stonden afgelopen donderdag, 29 november, op het podium van de Cultuurkoepel in Heiloo voor de spannende eindstrijd van de NHN Business Awards 2018. Met het prachtige gala en VIP diner sloten wij een geweldige periode af voor de organisatie en deelnemers.
Er werd door de 10-koppige jury de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar alle deelnemende bedrijven. Bij het terugbrengen van de vele inschrijvingen naar een longlist en uiteindelijk een shortlist heeft de jury gelet op 6 criteria: Duurzaamheid, regionale betrokkenheid, vernieuwing, bedrijfsrisico, concurrentiepositie en inspiratie. Daarnaast letten de juryleden ook op zaken als (sociaal)medewerkersbeleid, financiële gezondheid, (social)media en ondernemerschap in het algemeen en natuurlijk wordt er een punt gegeven voor de ontvangst en presentatie. Voor alle criteria wordt een rapportcijfer gegeven.
4 Bedrijven gingen naar huis met de 5 felbegeerde Awards.
In de categorie Grootbedrijf was dit Vomar Voordeelmarkt.
Vomar Voordeelmarkt is een familiebedrijf van oudsher en werkgever van veel Noord-Hollanders; inmiddels is de derde generatie onderdeel van de directie.
Met een verpletterende presentatie sloten zij de pitchrondes af. Ook Abovo Media (Hoorn) en Breedweer Facilitaire Diensten (Uitgeest) maakten in deze categorie indruk op de jury en op de 500 ondernemers, fans en medewerkers in de zaal. Uiteindelijk grepen zij net naast de prijzen.
In de categorie MKB Midden was Karsten Tenten de grote winnaar van de avond. Na maanden van voorbereiding sloten zij deze prachtige periode af met maar liefst 2 prijzen. De jury gaf hen de hoogste rapportcijfers op alle criteria en het publiek stemde hen met 1266 stemmen als een raket naar de eerste plaats.
Dit familiebedrijf uit Zwaag heeft na de brand eerder dit jaar veel steun en sympathie ontvangen in de regio en scoorde op alle criteria hoog.
Zij zijn een super innovatief bedrijf, waar het familiegevoel goed voelbaar is.
In deze categorie streden ook Snaas Metaalwaren (Hoorn) en MEO (Alkmaar) mee. Ook zij maakten veel indruk op de jury.
De Award voor MKB Klein ging dit jaar naar Turn-Over, een geweldige initiatief om probleemjongeren te helpen met een veilige terugkeer naar werk of school. Passie en plezier, discipline, kameraadschap, integriteit en respect, de principes uit de rugbysport, staan gedurende het gehele project centraal.
Alle finalisten in deze categorie hebben hard gestreden voor deze Award, maar helaas grepen Slagersatelier Gebr. Duijzer (Den Helder) en KBL Circulair Schoonmaakcentrum (Broek op Langedijk) hier naast de prijzen.
De Thema Award ging dit jaar naar de sector Leisure en Leerwerk Restaurant STOER (Alkmaar), Westfries Museum (Hoorn) en A.F. Vrij Zijn Theater (Alkmaar) gingen hier de strijd aan. De jury vond dit een ontzettend inspirerende categorie en kende uiteindelijk de hoogste rapportcijfers toe aan het Theater Vrij Zijn van Anderson Farah en Klaas Middelbeek, die de show stalen op het podium met hun duo-presentatie.
De winnaars gingen uiteraard naar huis met een goed gevuld prijzenpakket, waarmee ze hun onderneming nog sterker kunnen maken. Alle deelnemers gaven aan veel geleerd te hebben en persoonlijk en bedrijfsmatig gegroeid te zijn door hun deelname aan het traject van de NHN Business Awards.
De jury van de NHN Business Awards 2018 bestond uit:
Martien Dobber – BDO Nederland
Ruben Uitendaal – ING
Alexander de Ruiter – OBI4wan
Tom Hes – REYEZ! Internetbureau
Mike Stapper – TMG
Sharon Smit – RPA nhn
Mark van Loon – Conversie Partners
Mireille van Wendel – Treffer Uitzendbureau
Jan Ferwerda – Horizon College
Arnoud Ruiter – Oranje Binnen/Buiten
Meer informatie over de NHN Business awards vind je op onze website.
De 6e editie van de NHN Business Awards zal plaats vinden op donderdag 28 november 2019, wederom in de Cultuurkoepel in Heiloo. Aanmelden om kans te maken op een van de Awards of het nomineren van jouw favoriete bedrijf kan vanaf medio april op www.nhn-businessawards.nl
Geen reactie's

Geef een reactie